Acciza la motorina pentru fermieri - Ce subventii va acorda statul

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 18:01
1470 citiri
Acciza la motorina pentru fermieri - Ce subventii va acorda statul

Fermierii vor plati o acciza de 21 de euro/tona de motorina utilizata in agricultura, iar diferenta dintre acest cuantum si nivelul real al accizei va fi subventionata de stat, in baza unei hotarari aprobate, luni, de Guvern, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Astazi, am aprobat un proiect de hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Practic, este hotararea de guvern prin care cream cadrul legal pentru perioada 2015-2020, de a acorda subventia pe care o asteapta fermierii an de an pentru motorina pe care o utilizeaza in agricultura, astfel incat sa contribuim la reducerea costului de productie.

In fiecare an, conform regulamentelor europene si legislatiei nationale, Guvernul trebuie sa emita, dupa aceasta hotarare de guvern, o alta hotarare de guvern prin care stabilim sumele pe care le avem la dispozitie pentru anul urmator", a spus ministrul.

El a aratat ca, pentru anul viitor, ...citeste mai departe despre "Acciza la motorina pentru fermieri - Ce subventii va acorda statul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri acciza motorina, #fermieri plata acciza , #Stiri Macroeconomie