Ce sunt "ambasadele" turistice ale Romaniei care urmeaza sa fie infiintate in diverse colturi ale lumii. Sunt in plan 20 de birouri

Joi, 07 Ianuarie 2021, ora 17:48
563 citiri
Ce sunt "ambasadele" turistice ale Romaniei care urmeaza sa fie infiintate in diverse colturi ale lumii. Sunt in plan 20 de birouri
Castelul Peles FOTO Pixabay.com

Reinfiintarea birourilor de turism din afara Romaniei pare, in momentul de fata, impulsul de care turismul de incoming are nevoie, conditia este ca acestea sa functioneze productiv, pe principiile unei companii private. Toate birourile de promovare turistica au fost inchise in 2017 de catre ministrul Turismului de atunci, Mircea Titus Dobre, pe motiv ca s-au descoperit numeroase nereguli la acestea de catre Curtea de Conturi.

Ele ar fi urmat sa fie redeschise de catre coalitia de guvernare pentru a atrage tot mai multi turisti straini catre Romania, dar nici pana in ziua de astazi nu s-a luat nici o masura in acest sens. Masura este pusa pe hartie in programul de guvernare, dar multi se tem ca acolo va ramane.

Mircea Dobre nu a mai avut timp sa le redeschida pentru ca guvernul din care facea parte a fost schimbat de Executivul lui Dancila, iar la minister a venit Bogdan Trif care a avut tot cam atatea realizari in turism cate a inregistrat si secretarul de stat, Razvan Pirjol, in guvernul Orban.

Dar cu toate acestea, problema birourilor nu a fost a celor precizati anterior cat a ultimilor 20 de ani, in care nu s-a realizat nimic pentru turism, desi la momentul intrarii in UE, Romania facuse un Master Plan pentru turism pe 20 de ani (2007 - 2026) de care s-a ales "Master-praful" el ramanand inchis prin sertarele ministerelor.

Cum a inceput decaderea si inchiderea birourilor turistice ale Romaniei

In ultimii 10 ani, Romania a avut un numar de 16 birouri de promovare turistica in afara. Toate acestea aveau cate un om sau doi, care trebuiau sa se ocupe de imaginea turistica a Romaniei in afara. Dintre ele, doar doua au avut rezultate notabile, biroul de la Viena si cel de la New York, dar cam atat.

In aceste conditii, in ultimii 5 ani, numarul lor s-a redus la 8 sau 9, pana in 2017, cand, dupa cum spuneam mai sus, Mircea Dobre le-a inchis. Iar raportul primit in 2017 al Curtii de Conturi arata cat de prost stateau birourile noastre. Tineti cont ca raportul arata starea birourilor din 2015. (raportul Curtii de Conturi este prezentat in anul curent, dar pe controale realizate cu doi ani in urma).

Ce a descoperit Curtea de Conturi

"Raportat la modul in care au fost organizate actiunile de promovare a turismului romanesc in cadrul manifestarilor expozitionale, din analiza tarifelor practicate de operatorii economici care amenajeaza si decoreaza standurile nationale la manifestarile expozitionale s-a constatat acceptarea de catre ANT (n.r. - ...citeste mai departe despre "Ce sunt "ambasadele" turistice ale Romaniei care urmeaza sa fie infiintate in diverse colturi ale lumii. Sunt in plan 20 de birouri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta in romania, #birouri de turism, #birouri de promovare turistica , #Stiri Macroeconomie