Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tigarile din Romania sunt contrafacute in proportie de 20 la suta

Tigarile din Romania sunt contrafacute in proportie de 20 la suta
Contrabanda reprezinta zece la suta din piata romaneasca a tigaretelor, iar aproximativ opt la suta din produsele de pe piata bauturilor spirtoase sunt contrafacute.Volumul total al pietei tigaretelor este de 35 de miliarde bucati anual, iar volumul total al pietei este de 1,4 miliarde de euro, a aratat Corporate Affairs Director in cadrul JTI International Romania, Gilda Lazar. Anual se platesc aproximativ 975 de milioane de dolari la stat, in urma activitatii de pe piata tigaretelor, a explicat aceasta.
Incepand cu sfarsitul anului 2002, diferenta de pret intre cele mai scumpe si cele mai ieftine produse de pe piata a inceput sa se ingusteze, a sesizat reprezentantul JTI.

In ultima vreme, tendinta celor care se ocupa cu contrabanda de tigari este de a introduce pe piata tot mai multe tigari ieftine si tot mai putine din cele scumpe.

Preturile la tigari vor creste si mai mult, fapt care va spori si mai tare orientarea cumparatorilor catre produsele contrafacute sau de contrabanda.

In aceasta luna urmeaza a intra in vigoare taxa pe viciu, de aproximativ zece euro la mia de tigari, de asemenea, acciza la tigari va creste potrivit calendarului de aliniere la standardele europene, iar din ianuarie 2007, acciza minima va creste la suta la suta din acciza pe MPPC (Most Popular Price Category - cea mai populara categorie de pret), a spus Gilda Lazar.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.
Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 763 ori