2017 va fi un an complicat: Capcanele din economie pe care trebuie sa le evite viitorul guvern

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 08:22
963 citiri
2017 va fi un an complicat: Capcanele din economie pe care trebuie sa le evite viitorul guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii au obtinut o victorie clara la alegerile de duminica, asa ca exista toate sansele ca viitorul guvern sa fie unul majoritar PSD. Cu toate ca partidul condus de Liviu Dragnea nu a avansat inca nominalizarea pentru functia de premier, oricine va ajunge in fruntea Executivului va intra direct in paine, caci trebuie sa faca bugetul pe anul viitor, care se anunta a fi unul complicat.

Reamintim ca PSD a inclus in programul de guvernare, printre altele, infiintarea Ministerului pentru IMM-uri, TVA zero la achizitia de locuinte, construirea unor noi autostrazi si a unui terminal nou pentru pasageri la Aeroportul Henri Coanda din Otopeni.

De asemenea, TVA ar urma sa scada, potrivit documentului, incepand cu 1 ianuarie 2018 de la 20% la 18%, iar impozitul pe dividende de la 5% la 0%. Social-democratii mai promit sa elimine contributiile pentru somaj, concedii, creante salariale si risc de accidente. Si multe altele.

Afla care sunt marile semne de intrebare la care ...citeste mai departe despre "2017 va fi un an complicat: Capcanele din economie pe care trebuie sa le evite viitorul guvern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#probleme buget 2017, #probleme masuri PSD, #masuri program guvernare PSD , #Stiri Macroeconomie