2011: Cei mai "cautati" economisti pe Google

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 12:52
1043 citiri
2011: Cei mai "cautati" economisti pe Google

In fruntea clasamentului numelor ce domina dezbaterile economice se afla Paul Krugman, laureat la premiului Nobel in 2008, conform unui top al celor mai cautati economisti pe Google in 2011, realizat de un blog al publicatiei The Economist.

Pe locul doi se afla Manmohan Singh, prim-ministrul indian, artizanul unor mari reforme economice ale Indiei, in anii '90, urmat de Mario Draghi, guvernatorul Bancii Centrale Europene si fost vicepresinde al Goldman sachs, pe locul trei, scrie La Tribune.

Pe locul patru si cinci se situeaza Ben Bernanke de la Rezerva Federala a SUA si respectiv, Amartya Sen, economist indian.

In topul primilor zece cei mai cautati economisti se numara si Gloria Arroyo, fost presedinte filipinez, Alan Greenspan, fost sed al Fed si Nouriel Roubini.

Elinor Ostrom, prima femeie detinatoare a unui Premiu Nobel in economie se afla abia pe locul 29, in cadrul clasamentului.

Pentru realizarea topului s-a folosit Google Trends, un instrument care determina frecventa cu care un termen a fost tastat pe Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paul krugman, #economisti , #Stiri Macroeconomie