10 riscuri globale majore: Ce ar putea ruina lumea in 2014

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 08:00
1377 citiri
10 riscuri globale majore: Ce ar putea ruina lumea in 2014
Foto: Financial Times

Principalele amenintari la adresa stabilitatii globale in 2014 includ factori de mediu, dar si de natura economica, sociala si politica, conform raportului Global Risks 2014 publicat de Forumul Economic Mondial in aceasta saptamana, inainte de adunarea anuala a organizatiei la Davos.

Raportul reuneste evaluari din partea a 700 de experti din intreaga lume, scrie USA Today. Acestia au identificat zece riscuri care pot avea un impact major in 2014:

Crize fiscale in economii dezvoltate

Crizele fiscale sunt considerate un risc major pentru acest an. Economiile dezvoltate se afla in continuare in pericol, in timp ce multe piete emergente au cunoscut o crestere a creditarii in anii recenti, care ar putea alimenta criza financiara. O criza fiscala in oricare dintre economiile importante ar putea avea cu usurinta un impact global in cascada.

Somaj structural ridicat

Somajul reprezinta un risc global in conditiile in care numerosi oameni atat din economiile avansate, cat si din ...citeste mai departe despre "10 riscuri globale majore: Ce ar putea ruina lumea in 2014" pe Ziare.com

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#riscuri globale 2014, #criza fiscala 2014, #risc fenomene extreme, #schimbari climatice , #Stiri Macroeconomie