Somajul din SUA a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele zece luni

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 17:26
667 citiri
Somajul din SUA a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele zece luni

Numarul americanilor care au semnat cereri initiale de ajutor de somaj in saptamana ce s-a incheiat la 7 noiembrie a fost mai mic decat estimau analistii, atingand un minim al ultimelor zece luni, semn ca economia americana incepe sa se redreseze, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Numarul cererilor a coborat saptamana trecuta cu 12.000, la 502.000, arata datele publicate de Departamentul Muncii.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Ritmul disponibilizarilor ar putea inregistra o incetinire, in contextul in care cele 7,3 milioane de locuri de munca suprimate de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, arata ca firmele au redus deja personalul la minimul acceptabil.

Scaderea numarului de cereri este "incurajatoare, insa nivelul lor arata in continuare pierderi de locuri de munca", a apreciat Jonathan Basile, economist in cadrul Credit Suisse.

"Rezultatele nu sunt inca suficient de bune incat sa arate ca firmele au reluat angajarile sau ca au redus semnificativ ritmul disponibilizarilor", a completat el.

Economistii prevedeau ca numarul cererilor initiale de somaj va scadea la 510.000, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Estimarile au variat intre 495.000 si 525.000. Guvernul a revizuit in urcare numarul cererilor din saptamana precedenta, de la 512.000 la 514.000. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cereri, # de, # somaj, # sua , #Somaj