Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scade rata somajului in Romania

Scade rata somajului in Romania
MAGYAR NEMZET (Ungaria), 14 iunie 2007 - Potrivit datelor cuprinse in raportul Oficiului pentru plasarea fortei de munca, in luna mai rata somajului a atins cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani - 4,1%. De altfel, in Romania exista o mare lipsa de forte de munca, deoarece dupa schimbarea regimului un mare numar al celor apti de munca au plecat la lucru in strainatate.

In luna aprilie a anului in curs, rata somajului a fost de 4,5%, iar in mai anul trecut de 5,4%. Fata de luna mai a anului trecut, cand s-au inregistrat 481.176 de someri, in luna mai a anului in curs numarul celor fara servici a fost de 369.832.

Datorita dezvoltarii investitiilor din infrastructura si nu in ultimul rand cu ajutorul fondurilor UE, in Romania exista o mare lipsa de forta de munca, dar cu toate acestea dupa schimbarea regimului peste 10% din populatia apta de munca au plecat in strainatate in speranta obtinerii unui castig mai bun.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori