Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oficial UE: 25% din tinerii romani sunt someri

Oficial UE: 25% din tinerii romani sunt someri


Rata somajului in randul tinerilor este foarte ridicata in Romania, de aproximativ 25%, iar la nivel european, 7,5 milioane de tineri nu apar in statistici nici ca angajati, nici ca persoane care se instruiesc, a spus, vineri, Zoltan Kazatsay, directorul Directiei Ocupare din cadrul Comisiei Europene.

In plus, Romania are o rata a somajului "inacceptabil de mare" in randul tinerilor si daca nu se vor lua masuri, va fi dificil de trecut peste impactul globalizarii.

"In Uniunea Europeana, ratele medii de somaj au ajuns la 22,5%, fiind destul de mari. In Romania este inacceptabil de mare rata somajului in randul tinerilor, 25 la suta", a spus oficialul european.

Directorul Directiei Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune a mai spus ca, la nivelul Uniunii Europene, 7,5 milioane de tineri nu apar in statistici.

"7,5 milioane de tineri nu sunt cuprinsi in sistemele de invatamant, nu muncesc si nici nu se instruiesc. Nu stim ce fac. Costurile sunt uriase. Trebuie sa fim seriosi, criza e serioasa si continua in UE. (...) Tinerii disparuti misterios din statistici trebuie adusi inapoi, trebuie sa aiba un loc de munca", a precizat Kazatsay.

Oficialul CE a atras atentia ca generatiile viitoare nu vor fi calificate si a precizat ca spera ca Romania sa foloseasca cele 220 de milioane de euro, alocate pentru sprijinirea tinerilor, pentru a asista cel putin 300.000 de persoane.

Zoltan Kazatsay a mai declarat Romania ar putea primi aproximativ 84 de milioane de euro in urmatoarea perioada financiara, daca toate statele membre vor aproba suma propusa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 3132 ori