Lichidare - Simbolul UTA a ajuns la pamant

Vineri, 06 August 2004, ora 11:51
1137 citiri

Situatia societatii aradene UTA este cu fiecare zi care trece una din ce in ce mai dificila. Pe langa datoriile de 70 miliarde lei si lipsa vreunei activitati de circa trei luni, de saptamana viitoare, toti muncitori din fabrica vor trece vrand-nevrand in somaj.Dintre cei 140 angajati ramasi in societatea comerciala care a dat si numele altadata celebrei echipe de fotbal din localitate UTA, doar 10 vor mai ramane la posturi, fiind vorba doar de paznici si personal administrativ. Ceilalti 130 de salariati urmeaza sa beneficieze de doua salarii nete pe economie, respectiv 11.500.000 lei, de 12 salarii obtinute pana acum si de o perioada de un an de somaj platit.

SPERANTE. Inca se mai spera ca, din cele doua oferte de privatizare pe care AVAS le detine, macar una sa se concretizeze in cel de-al 12- lea ceas. Angajatii trecuti in somaj vor avea prioritate la reincadrarea in munca daca AVAS va reusi vanzarea UTA. Cel putin asa sustine reprezentantul institutiei din teritoriu. Pe de alta parte, fostii salariati ai intreprinderii spun insa ca sunt multumiti de situatia lor actuala, pentru ca majoritatea sunt varstnici, iar dupa perioada de somaj isi vor putea depune deja dosarele pentru pensionare.

OFERTE. Pana la data de 28 mai, termenul limita de depunere a ofertelor pentru achizitionarea pachetului de actiuni detinut de stat la UTA Arad, la sediul AVAS au fost primite doua oferte din partea unor societati interesate de preluarea fabricii: Codlea Artic Arad si Begacom Timisoara, firma detinuta de oamenii de afaceri timisoreni Emil si Marius Cristescu. La negociere, ofertantiilor li s-a cerut o cifra de afaceri de minimum 5 milioane euro in 2003 si sa depuna un proiect de realizare a unui parc industrial pe platforma UTA. Societate comerciala aradeana are un capital social de peste 27 miliarde lei si are ca obiect de activitate producerea si comercializarea firelor si tesaturilor din bumbac si tip bumbac. AVAS este actionarul majoritar al fabricii, cu circa 99,25% din actiuni.



Sursa: Jurnalul National