Grecia: Rata somajului depaseste 25%

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 14:19
1832 citiri
Grecia: Rata somajului depaseste 25%

Somajul din Grecia a crescut, in iulie, la nivelul record de 25,1%, de la 24,8% in luna anterioara, a anuntat, joi, autoritatea pentru statistica de la Atena.

Rata somajului din Grecia a urcat, in iunie, la 24,4%, de la 23,5%. Rata somajului pentru iunie a fost revizuita la 24,8%, dupa ce a fost anuntata anterior la 24,4%, conform Mediafax.

Somajul din Grecia a atins un nou record in iunie, de 24,4%

Numarul grecilor care isi cauta un loc de munca a ajuns la 1,26 milioane, iar numarul angajatilor din aceasta a ajuns la 3,7 milioane.

Nivelul somajului a crescut de peste doua ori de la inceputul crizei datoriilor suverane in 2010.

La sfarsitul acestui an, venitul mediu al angajatilor va fi cu 30% mai mic fata de nivelul din 2009.

Grecia a fost salvata de la colaps financiar prin doua pachete de imprumuturi de la statele zonei euro si FMI, totalizand 240 de miliarde de euro, dar conditionate de masuri dure de austeritate.

Guvernul de la Atena negociaza de mai multe luni cu creditorii internationali un nou set de reduceri de cheltuieli in valoare de 13,5 miliarde de euro, pentru a-si asigura urmatoarea transa a ajutorului extern, de 31,5 miliarde de euro.

Directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a afirmat joi ca este "necesar" sa i se acorde Greciei o amanare de doi ani, pana in 2016, pentru a-si reduce deficitul in conformitate cu cerintele formulate de troica.

FMI: Grecia are nevoie de 2 ani pentru a-si reveni

Principalele sindicate din Grecia au lansat un apel pentru organizarea unei greve generale de 24 de ore pe 18 octombrie, in timpul summitului european, denuntand masurile de austeritate impuse de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Grecia: Greva generala pe 18 octombrie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj Grecia, #somaj Grecia iulie, #rata somaj Grecia, #Grecia creditori internationali , #Somaj