Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Declaratiile pentru contributii sociale vor fi depuse intr-un singur loc

Declaratiile pentru contributii sociale vor fi depuse intr-un singur loc

Declaratiile privind contributiile pentru somaj si pensii vor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agentiile de ocupare, angajatorii fiind scutiti astfel de a sta la doua cozi, a anuntat, vineri, directorul Casei de Pensii Bucuresti, Cristiana Dumitrache, mentioneaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, presedintii Casei Nationale de Pensii si a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca au emis un ordin comun care stabileste ca depunerea contributiilor dar si plata lor vor putea fi facute intr-un singur loc, respectiv la casele de pensii sau la agentiile de ocupare, evitandu-se astfel aglomeratia si obligatia acestora de a sta la doua cozi.


Cristiana Dumitrache a amintit ca pentru evitarea aglomeratiei angajatorii pot trimite si prin Posta sau prin email declaratiile privind contributiile de asigurari sociale, iar plata poate fi facuta la caseriile celor doua institutii prin virament sau prin mandat postal.


Tot pentru evitarea aglomeratiei Casei de Pensii Bucuresti si a Agentiei Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca au decis sa prelungeasca programul de lucru in zilele de 24 septembrie pana la ora 19.00, sambata, 25 septembrie pana la ora 13.00 si luni si marti 27 si 28 septembrie pana la ora 18.00.


Directorul Casei de Pensii Bucuresti a precizat ca in perioada 20 august - 17 septembrie s-au primit 7250 de declaratii privind contributiile de asigurari sociale, iar directorul de la ANOFM Bucuresti Adriana Iorga a precizat ca la institutia pe careo conduce s-au depus in luna iuliea proximativ 18.000 de declaratii pentru contributia la somaj, iar in august aproximativ 3.000-4.000.


Casa de Pensii Bucuresti a incasat aproximativ 80 la suta din totalul sumelor declarate, 1.5000.000 de lei, iar la somaj s-a incasat aproximativ 60 la suta din total, insemnand circa 127.000 de lei.


Reprezentantii celor doua institutii au precizat ca in luna septembrie obligatia privind plata contributiilor revine tot angajatului intrucat Ordonanta 58/2010 a produs efecte pana in 10 august, cand a intrat in vigoare Ordonanta 82/2010. In aceste conditii angajatii care au venituri de natura profesionala si incaseaza salariul pana in 10 septembrie vor fi obligati si in luna octombrie sa depuna declaratiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Daca ziua de salariu este dupa 10 septembrie obligatia privind depunerea declaratiilor revine angajatorilor conform Ordonantei 82.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1447 ori
Citeste mai multe despredeclaratii contributii sociale