Contributiile pentru drepturile de autor, declarate si retinute de catre firmele platitoare

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:55
1333 citiri
Contributiile pentru drepturile de autor, declarate si retinute de catre firmele platitoare

Platitorii de venituri din drepturi de autor vor retine, declara si calcula contributiile de asigurari pentru pensii si somaj aferente beneficiarilor, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta al Guvernului obtinut de MEDIAFAX.

"Obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj (...) revine platitorului de venit", se arata in proiect.

Astfel, firmele vor avea obligatia de a depune lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-au platit veniturile de natura profesionala, cate o declaratie privind evidenta nominala a persoanelor care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale.

Documentul precizeaza ca platitorii de venit au obligatia declararii, calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari pentru somaj si de asigurari sociale, dar nu si asigurari de sanatate.

Normele metodologice la Ordonanta de Urgenta a Guvernului 58/2010, pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal, stipulau plata contributiilor de catre beneficiari, prevedere care a determinat crearea unor blocaje si cozi in unitatile de depunere la finele lunii trecute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autor, #contributii, #drepturi, #firme, #platitoare , #Somaj