Ajutorul de somaj va fi micsorat

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 09:01
3108 citiri
Ajutorul de somaj va fi micsorat

Indemnizatia de somaj ar putea fi stabilita independent de salariul minim pe economie, astfel incat nivelul ajutorului social sa fie mai mic decat in prezent, respectiv 75% din salariul minim brut pe tara, potrivit unui proiect de ordonanta.

Concret, proiectul prevede eliminarea legaturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara si al stabilirii masurilor de aplicare a unor regulamente comunitare. Documentul va fi discutat, saptamana viitoare, in sedinta Consiliului Economic si Social, informeaza Antena 3.

Obiectivul acestui proiect este, potrivit unor surse oficiale, fixarea cuantumului indemnizatiei de somaj in asa fel incat aceasta sa nu mai creasca in functie de salariul minim pe economie, ci sa fie stabilita in functie de buget.

Fostul ministru al Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, Spunea din 2007 ca institutia pe care o conducea voia sa modifice niste acte normative in asa fel incat prestatiile sociale sa nu se mai acorde in functie de salariul minim si, astfel, sa nu se mai creeze presiune pe buget. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor, #asigurari, #buget, #indemnizatie, #salariu, #somaj , #Somaj