Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viitorul patron al Nitramoniei Fagaras vrea doar jumatate dintre angajati

Viitorul patron al Nitramoniei Fagaras vrea doar jumatate dintre angajati

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va anunta numele companiei cu care va negocia preluarea celor cinci 'pui' ai societatii Nitramonia SA Fagaras abia pe 27 decembrie, desi trebuia sa faca acest lucru inca de pe 13 decembrie. Initial semnarea contractului de privatizare a fost programata pentru 20 decembrie. In cursa au mai ramas doar doua companii A- Nitrogenmuvek din Ungaria si Agrosem SA Timisoara. Maghiarii au solicitat saptamana trecuta amanarea cu o saptamana a depunerii ofertei finale deoarece au dorit sa realizeze un audit in privinta investitiilor ce ar trebui facute in cadrul societatii pentru protejarea mediului inconjurator.

Potrivit informatiilor liderului sindicatului Nitramonia Rompiro, Lucian Cupu, ambii ofertanti au solicitat restructurarea combinatului chimic, nici una dintre cele doua companii nefiind de acord sa preia cei cinci pui ai Nitramoniei cu actualul numpr de angajati. Astfel, se spera ca pe masa Guvernului sa ajunga cat mai repede proiectul hotararii prin care 600 din cei 1.200 de angajati ai firmelor fagarasene sa fie prinsi in ordonanta care le va da dreptul sa primeasca un numar de compensatorii in cazul in care vor fi disponibilizati. A"Acesta este un numar maxim, deoarece combinatul nu ar putea functiona doar cu 600 de angajatiA", a mai spus, ieri, Cupu.

In alta ordine de idei, angajatii societatii si-au primit ieri avansurile pe luna octombrie, dupa ce luni primisera restul lichidarilor pe luna septembrie. In medie, in aceasta saptamana, fiecare angajat al combinatului a primit 5 milioane de lei, bani care se spera ca vor ajunge pana in 9 ianuarie, atunci cand acestia se vor intoarce la lucru. Cum insa combinatul si-a vandut toata productia de amoniac pentru a face rost de banii necesari platii restanetelor salariale, A"chimistiiA" fagaraseni nu stiu cand vor avea parte de urmatoarea A"leafaA". Se spera doar ca pana atunci se va incheia privatizarea societatii, noul proprietar fiind obligat sa achite si restantele salariale.

Mirela LEONTE, AMOS News - Agentie Independenta de Presa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 664 ori