Vasile Marica: Este posibil sa amanam greva generala dupa data de 31 mai

Luni, 24 Mai 2010, ora 20:01
1236 citiri
Vasile Marica: Este posibil sa amanam greva generala dupa data de 31 mai

Presedintele federatiei Sed Lex, Vasile Marica, a declarat luni ca sindicatele ar putea amana dupa 31 mai ziua declansarii grevei generale, in functie de momentul asumarii raspunderii guvernului pentru masurile anticriza si de cel al depunerii motiunii de cenzura, relateaza NewsIn.

"E posibil s-o facem exact in momentul motiunii sau cand isi asuma raspunderea guvernul.

 Din punctul meu de vedere, poate fi si pe 31 mai, daca 'se pupa' cu actiunea guvernului si trebuie sa recalculam exact, foarte exact, dar trebuie sa ne punem toti de acord daca nu trebuie sa facem o actiune de protest in timpul motiunii sau in timpul asumarii raspunderii.

Este foarte important lucrul asta, pentru ca trebuie sa mobilizam cetatenii", a afirmat Marica, la Realitatea TV.

Liderul Sed Lex a mai spus ca, deocamdata, nu s-a consultat si cu reprezentantii celorlalte federatii cu privire la mutarea zilei cand va fi declansat protestul. Greva generala pe termen nelimitat ar putea fi, potrivit lui Marica, "de la asumarea raspunderii incolo sau de la motiune incolo".

La protestul sindical ar urma sa participe mai multe categorii de bugetari, toate nemultumite de reducerea tuturor salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vasile, # marica, # greva, # generala , #Sindicate