Taxele si impozitele, platite la CEC sau prin posta, in conditiile grevei functionarilor

Marti, 02 Februarie 2010, ora 10:07
1679 citiri
Taxele si impozitele, platite la CEC sau prin posta, in conditiile grevei functionarilor

Persoanele care doresc sa-si plateasca taxele si impozitele la birourile si institutiile unde angajatii sunt in greva de avertisment, marti, intre 8.30 si 10.30, pot achita aceste datorii prin posta sau la CEC.

" Intre 8.30 si 10.30 cetatenii nu vor putea plati taxe si impozite acolo unde este greva . Au posibilitatea sa o faca prin posta sau la CEC", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, Romel Neagu, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA).

Afise cu anuntul privind greva de avertisment a functionarilor publici si motivele acestui protest au fost puse la toate institutiile care au oprit marti activitatea, pentru doua ore.


Liderul de sindicat a tinut sa isi ceara scuze fata de cetatenii care ar fi vrut sa-si plateasca taxe si impozite sau sa-si ridice acte de la primarii de la directiile de evidenta a populatiei, dar le cere acestora sa-i inteleaga pe angajatii care au oprit activitatea.


"Estimam ca in jur de 50.000 de functionari publici sunt, marti, in greva. Oamenii sunt nemultumiti de scaderea salariilor si amenintarea cu pierderea locurilor de munca.


Temerile salariatilor sunt bazate pe declaratiile guvernantilor si ale FMI. Militam pentru pastrarea locurilor de munca in administratie, chiar daca sunt prost platite", a spus Romel Neagu.


Sindicalistii asteapta, in urma acestui prim protest, sa fie chemati de autoritati, sa le fie ascultate doleantele si sa gaseasca impreuna solutii.


Aproximativ 45.000 de functionari publici din primarii, consilii judetene si locale, administratii financiare, politie comunitara au intrerupt activitatea, marti dimineata, la ora 8.30, pentru doua ore, nemultumiti de diminuarea salariilor si de disponibilizarile preconizate.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cec, # posta, # taxe, # impozite, # plati , #Sindicate