Strategie noua de privatizare pentru complexurile energetice

Vineri, 02 Noiembrie 2007, ora 12:21
981 citiri
Strategie noua de privatizare pentru complexurile energetice

Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat ca strategiile de privatizare,mai ales in cazul complexurilor energetice,trebuie modificate astfel incat sa respecte legislatia europeana in materie de concurenta si sa corespunda Strategiei Energetice Nationale in privinta infiintarii Companiei Eenergetice Nationale.

Atanasiu s-a intalnit joi cu vicepresedintele CNS Cartel Alfa, Romulus Nita, conducerea Federatiei Nationale Mine - Energie, liderii sindicatelor din complexurile energetice, presedintele Uniunii Sindicale a Lucratorilor din Sare si Nemetalifere si liderii USM Bucovina si Sindicatul Liber Tg. Ocna, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat al AVAS, Atanasiu le-a spus sindicalistilor ca "este nevoie de o noua abordare, de o modificare a strategiilor existente, mai ales in cazul complexelor energetice si a SALROM, din cel putin doua motive: pe de o parte, strategiile elaborate anterior nu sunt compatibile cu Tratatul de aderare semnat si asumat de Romania la momentul intrarii in UE, pe de alta parte, acestea trebuie armonizate cu prevederile noii Strategii Energetice Nationale aprobate de Guvern.

Pentru cele 6 societati miniere, Protocolul de predare - primire a fost semnat de catre AVAS si urmeaza sa fie aprobat si de catre Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). "Ulterior, AVAS va putea sa studieze, in detaliu, situatia fiecarei societati in parte si sa decida masurile punctuale care se impun. AVAS intentioneaza sa realizeze o analiza atenta pentru fiecare dintre aceste societati, pentru a identifica cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor cu care acestea se confrunta.

Astfel, unele societati vor fi privatizate, altele vor intra in lichidare. La acestea din urma se va incerca vanzarea in bloc a fluxurilor productive, pentru mentinerea locurilor de munca si continuarea productiei", se arata in comunicat.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.