Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stare confuza la Nitramonia

Stare confuza la Nitramonia
AVAS se detaseaza de situatia combinatului Vinerea trecuta, Sindicatul Liber Nitramonia a trimis o scrisoare deschisa Guvernului si Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. In document se preciza ca situatia combinatului este critica, angajatii fiind in pragul disperarii.Salariile celor 1.200 de oameni care lucreaza la fabrica din Fagaras nu au mai fost platite din luna septembrie. Liderii sindicali cereau, de asemenea, clarificarea situatiei in legatura cu procesul de privatizare al celor cinci firme desprinse din Nitramonia.
Ca raspuns la aceasta scrisoare, AVAS a intocmit un document in care precizeaza ca nu este responsabila pentru situatia actuala si pentru esecul privatizarii anterioare.

Desi cunoaste situatia, AVAS nu spune nimic nou

In continuarea comunicatului, autoritatea mentioneaza ca are cunostinta de situatia intreprinderilor aflate pe platforma Fagaras, dar nu poate face nimic mai mult decat a facut pana acum. "AVAS a lansat la privatizare, in cel mai scurt timp posibil, cinci companii de pe platforma Nitramonia si, in prezent, depune toate eforturile pentru finalizarea, cat mai rapida, a trecerii in proprietate privata a acestor societati comerciale", se precizeaza in comunicat. La sediul AVAS au fost depuse initial trei oferte pentru achizitionarea pachetului majoritar de la uzina producatoare de ingrasaminte si explozibil. In urma analizarii documentelor, in cursa au mai ramas doar doua firme: NITROGENMUVEK Rt. Ungaria si SC AGROSEM SA.

Serban Buscu

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 701 ori