Posta Romana cere in instanta suspendarea grevei

Marti, 19 Aprilie 2005, ora 08:59
874 citiri

Posta Romana a depus la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de suspendare, pe o perioada de 30 de zile, a grevei generale declansate de Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii.Cererea inaintata Curtii de Apel a fost facuta in baza articolului 55 din Legea 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca.

Conform acestui act normativ, cererea de suspendare se solutioneaza in termen de sapte zile de la inregistrarea la Curtea de Apel.

Directorul general al companiei Posta Romana, Dan Mihai Toader a spus in discutiile cu sindicalistii ca nu isi permite aceasta greva.

Posta Romana are dreptul dreptul de a solicita suspendarea grevei daca prin aceasta s-ar pune in pericol viata sau sanatatea oamenilor.

Unele dintre serviciile prestate de Posta Romana, precum achitarea pensiilor, au caracter social. Drept urmare, avand in vedere ca in intervalul 17-28 aprilie se achita pensiile, compania considera ca in urma acestei actiuni de protest au de suferit pensionarii, care datorita situatiei financiare, se vad in imposibilitatea de a-si achizitiona medicamente si alimente.

De asemenea, administratia Postei Romane considera greva ilegala, intrucat prevederile Legii 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca stipuleaza ca: "nu pot constitui obiect al conflictelor de interese revendicarile salariatilor pentru a caror rezolvare este necesara adoptarea unei legi sau a altui act normativ."

Astfel, Posta Romana a actionat in judecata FSPC, la Tribunalul Municipiului Bucuresti, sectia a VIII-a, solicitand ca greva sa inceteze, conform art. 58 si urmatoarele din Legea 168/1999.

Sursa: Banii Nostri