Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pierderile Airbus au afectat grav rezultatele financiare ale EADS

Pierderile Airbus au afectat grav rezultatele financiare ale EADS

Pierderile inregistrate de producatorul de avioane Airbus au redus anul trecut profiturile operationale ale companiei-mama EADS cu 86%, pana la 399 milioane euro, a anuntat vineri EADS, relateaza Reuters.

EADS a estimat ca anul acesta profitul operational va ramane la cote stabile, fiind incluse alte pierderi substantiale generate de Airbus.

EADS a precizat ca profitul net pentru 2006 a scazut cu 94% pana la 99 milioane de euro. Grupul a amanat in mod neasteptat anuntul legat de plata dividendului, delarand ca o decizie in acest sens va fi luata la urmatoarea sedinta a grupului. Problema dividendului s-a dovedit a fi sensibila din punct de vedere politic, avand in vedere ca Airbus a demarat un plan de restructurare din care face parte decizia de a concedia 10.000 de lucratori.

Guvernul francez a declarat saptamana aceasta ca nu se asteapta sa primeasca dividendul pentru participatia de 15% detinuta din EADS. Profitul EADS a scazut drastica chiar daca veniturile au crescut cu 15%, pana la 39,434 miliarde euro, aici fiind inclusa o majorare cu 30% a veniturilor din activitatile de aparare, pana la 10,039 miliarde euro, depasind pentru prima data nivelul de zece miliarde euro.

Profitul diviziei de aparare si securitate a crescut cu 73%, pana la 348 milioane de euro. EADS a precizat ca sustine in continuare planul sau de restructurare Power 8 redactat pentru Airbus, in ciuda presiunilor politice si a protestelor sindicale.

"Va mai trece ceva timp dar planul Power 8 va duce ma integrarea mai accentuata a diviziei Airbus, care va deveni mai eficienta", au declarat cei doi directori executivi ai EADS, Tom Enders si Louis Gallois, intr-un comunicat.

Airbus a fost grav afectat de intarzierile de productie ale programului sau de constructie a aeronavei gigant A380, de problemele legate de dezvoltarea noului sau avion de dimensiuni medii A350 si nivelul scazut al dolarului, ce favorizeaza rivalul Boeing.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 712 ori