Patronii de IMM-uri vor conventii civile pentru activitatile ocazionale

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 14:45
1726 citiri
Patronii de IMM-uri vor conventii civile pentru activitatile ocazionale

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), solicita Guvernului reglementarea posibilitatii de a incheia conventii civile pentru activitatile a caror durata este mai mica de doua ore pe zi.

"Aceasta reglementare se refera la munca ocazionala de pana la doua ore pe zi, masura eliminata din codul muncii la ultima rectificare. Reintroducerea in codul muncii a acestei masuri ar insemna inchierea de contracte pe activitati ocazionale care reprezinta venituri pentru, de exemplu, femei in concedii de maternitate sau reprezinta o forma de ocupare a somerilor", a spus presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, reintroducerea conventiilor civile ar genera venituri la bugetul de stat prin impozitarea acestor contracte, precum si scoaterea a pana la 100.000 de someri din sfera neagra a muncii.

in ceea ce priveste propunerea sindicatelor privind eliminarea contractelor de cesiune a drepturilor de autor, Nicolescu a subliniat ca aceasta masura ar incalca directiva 29/2001 a Comisiei Europene, asta pe langa faptul ca aplicarea propunerii Cartel Alfa ar duce la diminuarea creativitatii in randul firmelor autohtone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#civila, #conventie, #guvern, #imm, #incheiere, #solicitare , #Sindicate