Patriciu: Sute de mii de bugetari ar trebui disponibilizati

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 22:49
1392 citiri
Patriciu: Sute de mii de bugetari ar trebui disponibilizati

Dinu Patriciu spune ca "statul este gras si urat" si ca peste 600.000 de bugetari ar trebui disponibilizati imediat, bineinteles oferindu-li-se alternative.

"Avem circa 1.520.000 de bugetari iar din acestia 750.000 se ocupa de colectarea si distribuirea sumelor din buget. Din acestia avem nevoie de 1 din 5, de la nivel de primarie pana la nivel de cancelarie a premierului (...) 600.000 trebuie disponibilizati imediat, pana in primul trimestru din 2010", a declarat Dinu Patriciu intr-o emisiune la Realitatea TV.

Omul de afaceri a precizat ca acest lucru "nu inseamna ca ii lasi pe strada ci trebuie sa gasesti pachete de motivare, sa le dai o alternativa, de exemplu un sistem de garantii acordat de sistemul de stat, care sa echivaleze cativa ani de salariu".

Patriciu a venit si cu o propunere, pentru a se evita cheltuirea nechibzuita a acestor plati compensatorii de catre cei trimisi in somaj: "daca conditionezi acordarea de mai multe salarii de achizitia de pamant in agricultura, s-ar putea ca omul respectiv sa isi foloseasca indemanarile deprinse in industrie acasa la parinti".

Profesorii, doctorii si magistratii au perfecta dreptate

Pe de alta parte, omul de afaceri s-a declarat ferm convins ca toate manifestarile de nemultumire ale sindicatelor sunt perfect justificate.

"Sunt absolut convins ca atat profesorii cat si doctorii si magistratii au perfecta dreptate. (...)Discutiile de azi (n.r. cu sindicatele) mi se par inutile. Orice manager stie ca daca ai dat ceva unor oameni nu poti sa iei inapoi, ci trebuie sa gasesti alte solutii ca sa ii platesti", a mai spus Patriciu.

Acesta s-a aratat foarte sceptic in privinta unui reviriment economic pronosticat recent de Mugur Isarescu pentru urmatoarele luni."Nu are cum, poate in primavara urmatoare, poate vor exista cateva reveniri succesive, oricum o criza in V nu vom avea pentru ca nu se poate", a sustinut Patriciu subliniind ca "o piatra de moara este imaginea pe care ne-am creat-o in exterior".

"Tara are o imagine proasta si ea nu e facuta nici de romanii care se duc in Italia sau Spania nici de conationalii nostri care traiesc acolo ci de politicieni, de scandalul nesfarsit din aceasta tara", a mai afirmat Patriciu subliniind insa ca el nu este afectat personal de acest lucru.

"Pe mine nu ma incurca pentru ca, din fericire, eu am un nume foarte bun. Dar simt aceasta retincenta cand se vorbeste de Romania (...) Cel care ar vrea sa puna banul stie absolut tot ce se intampla in locul unde ar vrea sa puna banul", a conchis acesta.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#patriciu, #bugetar, #criza, #guvern , #Sindicate