Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicolescu nu vrea sa se desfiinteze plata prin drepturi de autor

Nicolescu nu vrea sa se desfiinteze plata prin drepturi de autor

Eliminarea contractelor de drepturi de autor este o masura care blocheaza incurajarea dezvoltarii activitatilor intelectuale si care duce la lipsa competitivitatii in economie, a declarat marti presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu.

"Mentinerea contractelor de drepturi de autor este necesara pentru incurajarea investitiilor in creativitate si inovare, elemente esentiale pentru competitivitate in economie", a spus presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.


Sindicatele au convenit, luni, cu reprezentantii Ministerului Finantelor sa fie eliminata plata drepturilor de autor in mass-media, in aceasta situatie fiind aproape 50.000 de persoane, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.


In schimb, partenerii sociali au cazut de acord ca plata prin drepturi de autor sa fie mentinuta in cultura sau unele ramuri din inginerie, precum cele pentru inventii, a mentionat Parvan, precizand ca patronatele nu au avut obiectii la propunerea sindicatelor.


Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat, pentru NewsIn, ca este vorba de o propunere mai veche de modificare a Codului Fiscal, ce a fost luni acceptata si de patronate si de Ministerul Finantelor si care ar viza interzicerea platii simultane a unui angajat cu salariu si cu drepturi de autor de catre aceeasi firma
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1487 ori
Citeste mai multe despreautor drepturi eliminare niculescu plata