Guvernul, dispus in continuare la dialog cu sindicatele

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 21:25
946 citiri
Guvernul, dispus in continuare la dialog cu sindicatele

Guvernul isi mentine disponibilitatea de a continua dialogul cu partenerii sociali, astfel incat sa fie gasite solutiile optime pentru problemele semnalate, tinandu-se insa cont si de constrangerile bugetare actuale, informeaza Executivul intr-un comunicat trimis la finalul discutiei cu sindicatele, transmite Mediafax.

Acesta a fost mesajul transmis de premier in discutia de sambata cu sindicatele, seful Guvernului aratand ca variantele de lucru ale Legii salarizarii unitare se raporteaza la resursele bugetare estimate pentru 2011, an pentru care masa salariala a fost stabilita la 39 miliarde lei.

"Primul-ministru s-a declarat in favoarea continuarii dialogului intr-o formula care sa corespunda acestor exigente si care sa permita totodata cresterea fondurilor alocate pentru dezvoltare si investitii, inclusiv prin asigurarea cofinantarilor necesare absorbtiei banilor europeni alocati Romaniei.

Miza pentru 2011 este absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor, ceea ce ne va permite mentinerea locurilor de munca si asigurarea unor salarii si pensii corecte", a declarat primul-ministru, citat in comunicat.

El a amintit ca, pentru 2011, sumele destinate absorbtiei fondurilor europene au fost aproape dublate fata de 2010.

In comunicat se mai arata ca seful Executivului i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botis, sa centralizeze sugestiile confederatiilor sindicale privind solutiile de imbunatatire a dialogului social la nivel de ministere si s-a declarat de acord cu necesitatea intaririi inspectiei muncii.

La finalul intalnirii de sambata de la Guvern, liderii sindicali au anuntat ca isi mentin decizia de a protesta, sustinand ca nu au obtinut decat promisiuni "care nu sunt legate de bani" si ca Guvernul ar intentiona sa inghete salariul minim pe urmatorii ani.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #sindicate, #proteste, #bugetari , #Sindicate