Cosul minim de consum este de circa 720 de lei

Marti, 19 Mai 2009, ora 16:26
4921 citiri
Cosul minim de consum este de circa 720 de lei

Cosul minim de consum in Romania era la nivelul saptamanii trecute de circa 720 de lei, insa acest venit asigura doar nivelul minim de subzistenta, a declarat marti presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, potrivit Newsin.

"Salariul minim pe economie calculat la nivelul cosului minim zilnic la nivelul saptamanii trecute era de 720 lei, insa acest venit asigura doar nivelul minim de subzistenta si trebuie sa creasca pana la 800 de lei in vederea elaborarii Legii unice a salarizari", a spus liderul BNS.

El a mai spus, dupa discutiile avute cu ministrul Muncii, Marian Sarbu, ca majorarea salariului minim pe economie la 800 de lei este putin probabila in acest an, daca aceasta masura nu este completata de alte masuri pentru a stimula mediul de afaceri.

"Daca vom discuta strict de cresterea salariului minim, probabil ca vom avea o reactie reticienta a patronatelor. Este nevoie sa ne asezam urgent la masa discutiilor pentru a rezolva aceasta problema, intrucat salariul minim pe economie este legat de noua Lege a salarizarii unice, respectiv prima treapta de ierarhizare in functie de care sunt calculate celelalte salarii", a adaugat Costin.

#lege, #minim, #salariu, #salarizare, #sarbu , #Sindicate