Cezar Coraci, sceptic in privinta pactului national de ocupare

Marti, 30 Martie 2010, ora 23:30
1058 citiri
Cezar Coraci, sceptic in privinta pactului national de ocupare

"Nu ne-am intalnit cu cine trebuie si nu am discutat ce trebuie. Patronatele ar fi trebuit sa se intalneasca cu reprezentantii Ministerului Economiei si cu cei ai Finantelor si abia dupa aceea sa discute si cu Ministerul Muncii despre problemele sociale", a declarat marti, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.

El a precizat ca patronatele se vor intalni saptamana viitoare pentru a se pune de acord asupra unor masuri concrete pentru crearea de noi locuri de munca, dar s-a declarat sceptic in privinta realizarii unui pact national de ocupare in acest an.

"Nu cred ca pot fi create noi locuri de munca pe o piata a muncii care nu mai creste. Vom termina acest an cu un somaj de 900.000, poate un milion de someri, si guvernul stie acest lucru. In lipsa unor masuri concrete pentru asigurarea capitalului necesar firmelor pentru a face noi comenzi, nu putem face noi angajari", a explicat Coraci.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca patronatele au termen pana pe 10 aprilie sa se puna de acord asupra unui document ce urmeaza a fi discutat din nou cu sindicatele si Ministerul Muncii la jumatatea lunii urmatoare.

"In maximum doua saptamani, patronatele trebuie sa inainteze o propunere unitara care sa permita construirea efectiva a unui pact de ocupare. Miscarea sindicala a inaintat deja un punct de vedere unitar la nivel de principiu, care trebuie detaliat la nivel de calendar", a spus Hossu.

Liderul sindical spera ca pana la mijlocul lunii mai sa fie finalizata forma finala a pactului national pentru ocupare.

"Pactul de ocupare este intarziat, insa eu cred ca printr-o munca intensa vom reusi sa finalizam acest document pana la mijlocul lunii mai. Ar trebui sa se tina cont ca exista deja 50 de tari in lume care au facut un Pact de ocupare la nivel national", a mai spus Hossu. 

#de, #jobs, #locuri, #munca, #national, #ocupare, #pact, #patronate, #ugir , #Sindicate