Boc vrea liniste, pentru Basescu, in campanie

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 11:52
841 citiri
Boc vrea liniste, pentru Basescu, in campanie

Premierul Emil Boc a solicitat joi sindicatelor sa accepte un moratoriu prin care sa fie suspendate grevele si orice forma de actiune de protest pana pe 6 decembrie, cand este programat al doilea tur al alegerilor prezidentiale, informeaza NewsIn.

"In contextul situatiei politice si viitoarei campanii electorale ce se declanseaza pe 22 octombrie, am cerut sindicatelor si patronatelor, ca o forma de responsabilitate, sa realizam un moratoriu prin care sa suspendam grevele si actiunile de protest pana pe 6 decembrie 2009", a spus Boc.

"Avem nevoie sa lucram rational si de decizii prin care sa se dimnueze efectele negative ale crizei economice si sa nu politizam campania electorala cu actiuni greviste in schimbul continuarii dialogului pe aceste teme", a mai anuntat premierul.

Anterior, premierul a anuntat ca la intalnirea cu sindicatele si patronatele s-a cazut de acord ca pe agenda de discutii viitoare sa figureze salariul minim pe economie in 2010, proiectul pactului national pentru ocupare, reforma sistemului de pensii, proiectul de buget pe 2010 si pregatirea comisiei care sa lucreze la simplificarea legii unitare de salarizare in sistemul public.

Boc a tinut sa precizeze ca angajamentele cu organismele internationale sunt asumate in numele Romaniei si ca acestea trebuie respectate atat de guvern, cat si de cei guvernati.

Discutiile de la Ministerul Muncii continua la aceasta ora intre ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, sindicate si patronate.

#alegeri, #basescu, #boc, #campanie , #Sindicate