Basescu: Scrisoarea catre FMI nu va fi adoptata fara avizul CES

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 09:04
1029 citiri
Basescu: Scrisoarea catre FMI nu va fi adoptata fara avizul CES

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a decis, impreuna cu primul-ministru, ca scrisoarea catre FMI sa nu fie adoptata de Guvern decat cu avizul CES si ca s-ar bucura daca ar exista o solutie mai buna, apreciind ca "Fondul nu este Armata Salvarii", nu face cadouri, precizeaza Mediafax.

Am decis, impreuna cu primul-ministru, ca scrisoarea catre FMI sa nu fie adoptata de Guvern decat daca are avizul CES. Daca de acolo ies solutii mai bune decat cea pe care Guvernul o propune acum prin scrisoarea catre Fond, m-as bucura", a afirmat seful statului.

El a spus ca s-a simtit obligat la clarificari, constatand ca foarte multi dintre cei care nu au participat la discutiile cu reprezentantii partidelor politice si ai sindicatelor "isi dau cu parerea".

Seful statului a tinut sa precizeze ca intalnirea de marti, de la Parlament, nu a fost generata de Presedintie, ci de sindicate, avand ca obiect dezbaterea proiectului de acord cu FMI.

Basescu a raspuns si criticilor celor care spun ca acordul nu a fost dezbatut, mentionand ca a lansat in dezbatere catre toti cei interesati proiectul de acord, indata ce acesta a fost tradus si ca, inca de luni, am transmis pe mail traducerea.

El s-a declarat un sustinator al solutiei adoptate, respectiv reducerea cheltuielilor, considerand-o cea mai buna in acest moment pentru Romania, fiind o solutie bazata pe cifrele economice.

"Toata lumea da solutii, partidele se reped sa dea solutii, dar nu sunt sustinute de cifre", a spus Basescu, adaugand ca "pe acesti diletanti" ii considera "promotori ai dezinformarii romanilor".

Presedintele a declarat ca se impun in continuare masuri pentru reducerea evaziunii fiscale si largirea bazei de impozitare.

"Insist pentru masuri interne si nu pentru crearea premiselor ca si in continuare sa imprumutam bani", a mentionat Traian Basescu, sibliniind ca "Fondul nu-i Armata Salvarii, nu face cadouri".

Sindicalistii au anuntat, marti, imediat dupa intlanirea cu seful statului, ca CES se va reuni vineri pentru a discuta masurile prevasite in scrisoarea catre Fond. 

 

#acord, #aviz, #basescu, #ces, #cheltuieli, #fmi, #reducere , #Sindicate