Agrostar ar putea incepe protestele in martie daca nu se rezolva problema ajutoarelor de stat

Joi, 25 Februarie 2010, ora 15:30
1180 citiri
Agrostar ar putea incepe protestele in martie daca nu se rezolva problema ajutoarelor de stat

Federatia Agrostar ar putea incepe o serie de actiuni sindicale in luna martie daca Ministerul Agriculturii nu solutioneaza mai multe cereri privind ajutoarele de stat, printre care reducerea accizei la motorina si inlocuirea rentei viagere cu pensionarea timpurie, a declarat joi Niculae Stefan, citat de NewsIn.

"Noi pe 4 martie avem biroul executiv al Federatiei si probabil in doua saptamani vom incepe actiunile de strada. Federatia Agrostar isi va continua agenda de proteste care a fost amanata din cauza vremii", a spus presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan.

Potrivit acestuia, Agrostar solicita refacerea ordonantei privind ajutoarele de stat din agricultura, pe motiv ca nu a fost discutata cu partenerii sociali. "Ordonanta 14 a fost trimisa la Senat fara niciun fel de discutii cu partenerii sociali. Cerem ministerului sa o revada si sa discute ajutoarele de stat pana in 2013, pentru ca in aceasta ordonanta sunt prevazute lucruri care nu au ce cauta, se face o suprapunere a unor ajutoare cu PNDR, iar pensionarea timpurie, care este foarte importanta, nu este cuprinsa.

De asemenea, sistemul de irigatii din Romania care este extrem de important in contextul schimbarilor climatice din Romania nu are nicio prevedere in aceasta ordonanta", a spus Stefan. De asemenea, Agrostar acuza ministerul de resort de "lipsa totala de implicare in adoptarea legislatiei privind ajutoarele de la Uniunea Europeana (UE) acordate pentru perioada de criza".

Intrebat cu privire la promisiunile ministrului agriculturii, Mihail Dumitru, privind reducerea accizei la motorina, precum si posibilitatea acordarii unor ajutoare de stat pentru sectorul agricol, Niculae Stefan a spus ca "avem experienta in legatura cu negocierile cu statul roman, iar noi consideram rezolvate probleme in momentul cand banii sunt in cont, nu mai discutam pe promisiuni". 

#Agrostar, # sindicate, # acciza, # motorina , #Sindicate