MKB Romexterra: Piata de leasing nu va depasi 1 mld in 2011

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 00:12
1925 citiri
MKB Romexterra: Piata de leasing nu va depasi 1 mld in 2011

Piata romaneasca de leasing ar putea inregistra in acest an o conservare a volumelor din 2010, intr-un scenariu optimist, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu, transmite Newsin.

"Intr-un scenariu optimist, piata romaneasca de leasing ar putea sa stagneze in acest an. Exista posibilitatea sa inregistram chiar scaderi in 2011, comparativ cu un nivel estimat al pietei de 1 miliard euro in 2010. O evolutie favorabila ar putea fi inregistrata in al doilea semestru, cu conditia aparitiei unor semnale de revenire a economiei romanesti", a mentionat Constantinescu.

Seful MKB Romexterra Leasing considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere al pietei romanesti de leasing, in conditiile in care in prezent sectorul constructiilor si cel al transporturilor sunt blocate.

De asemenea, directorul general al MKB Romexterra Leasing considera ca putem asista in acest an la un proces de restructurare al pietei romanesti de leasing. "In mod natural, companiile mici vor iesi din piata.

Daca nu sunt incheiate contracte cu volume semnificative, este foarte greu sa pastrezi compania pe linia de plutire.

Odata ce contractele ajung la maturitate, este normal ca acestea sa fie inlocuite. Cred ca se vor inregistra restructurari pe piata de leasing, atat in ceea ce priveste companiile, cat si salariatii acestora.

Putem asista la vanzari de portofolii de la companii mai mici catre alte companii mai mari", a mentionat Constantinescu.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 27,6% in primele noua luni din 2010, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 780,21 milioane euro. 

#piata de leaseing, #leasing, #economie , #Restructurari

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Autostrada Unirii. Autoritățile deschid ofertele pentru un lot montan complicat