ING: Nu am avut alta optiune pentru Flamingo decat executarea silita a garantiilor

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 16:03
2299 citiri
ING: Nu am avut alta optiune pentru Flamingo decat executarea silita a garantiilor

ING Bank Romania nu a avut alta optiune in cazul Flamingo International decat sa inceapa executarea silita a garantiilor, din cauza incalcarilor repetate ale angajamentelor parte din contractul de imprumut si a deteriorarii continue a situatiei financiare a companiilor din grupul de retail IT&C.

"Aparitia repetata a incalcarilor angajamentelor parte a contractului de imprumut si continua deteriorare a situatiei financiare a companiilor din grupul Flamingo, nu a lasat ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucuresti alta optiune decat sa inceapa executarea silita a garantiilor existente", se arata int-un comunicat al bancii, remis miercuri agentiei MEDIAFAX.

ING a decis sa declanseze procedura de executare silita asupra Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL, in urma esecului conducerii Flamingo de a respecta termenii intelegerii incheiate in 4 noiembrie 2009 privind restructurarea creditului datand din 2001.

"Pe parcursul acestui an, ING Bank si echipa de conducere a Flamingo au purtat discutii repetate privind necesitatea unor masuri de restructurare si regandire a modelului de business, in conditiile crizei economice. Conducerea Flamingo a prezentat pe parcurs cateva planuri de business, dar niciunul dintre acestea nu a produs rezultate, in sensul imbunatatirii situatiei companiei", se mai precizeaza in comunicat.

La inceputul lunii noiembrie, Flamingo a anuntat ca a semnat un acord de principiu cu ING Bank Romania privind restructurarea datoriilor companiei, provenind dintr-o linie de finantare de 17,5 milioane de euro, reprezentand primul pas din planul de restructurare financiara a retailerului.

Astfel, cele doua companii au agreat "liniile directoare ale restructurarii contractului" semnat in anul 2001, in baza caruia Flamingo beneficiaza de o linie de finantare de aproximativ 17,5 milioane de euro, urmand ca elementele de detaliu si implementarea concreta a restructurarii sa fie agreate in perioada imediat urmatoare, se arata in comunicatul Flamingo International dat publicitatii la acea vreme.

Flamingo International a anuntat miercuri ca a solicitat marti instantei protectie fata de creditori, prin declansarea procedurii de reorganizare judiciara, dupa ce ING Bank a respins cererea de reducere suplimentara a datoriei si a inceput miercuri sa execute silit stocurile unor magazine.

"Flamingo este in acest moment o companie restructurata operational, cu o structura de costuri optimizata, dar careia ii lipsesc lichiditatile necesare depasirii unei scaderi a pietei de profil de 50%. Prin declansarea reorganizarii judiciare incercam sa dam o sansa eforturilor intreprinse incepand cu 2008 si sa readucem compania acolo unde ar trebui sa fie", a declarat, miercuri, intr-un comunicat remis Bursei de Valori, directorul general adjunct al Flamingo International, Adrian Olteanu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#flamingo, # garantii, # executare silita, # ing , #Restructurari