Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Combinatele ArcelorMittal din Galati si din Hunedoara au iesit de sub monitorizarea CE

Combinatele ArcelorMittal din Galati si din Hunedoara au iesit de sub monitorizarea CE

Combinatele siderurgice ArcelorMittal Galati si ArcelorMittal Hunedoara au iesit de sub monitorizarea Comisiei Europene, dupa ce au indeplinit criteriile de viabilitate impuse de CE, au anuntat, marti, reprezentantii companiei, transmite NewsIn. 

"ArcelorMittal Galati si ArcelorMittal Hunedoara au primit acordul Comisiei Europene legat de indeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post privatizare.

Cele doua combinate din Romania s-au conformat Programului National de Restructurare si planurilor de afaceri individuale pentru reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii produselor finite.


Comisia Europeana a certificat faptul ca tintele de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate si reducere a costurilor au fost atinse in unitatile monitorizate.


CE a decis acceptarea restructurarilor implementate la cele doua unitati in perioada de tranzitie 2004-2008", a anuntat, marti, Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal Galati.


Potrivit aceleiasi surse, Comisia Europeana a admis faptul ca rezultatele obtinute de cele doua combinate in timpul intregii perioade de restructurare le-a permis adaptarea la conditiile dificile de piata din 2008.


Conducerea combinatului galatean a apreciat ca acordul CE reprezinta un motiv in plus pentru continuarea programului de transformare a unitatii, ale carui principale obiective sunt eficientizarea acesteia si cresterea calitatii produselor fabricate.


"Aceasta validare venita de la Comisia Europeana confirma strategia aplicata la Galati timp de mai multi ani si este o motivatie puternica pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal Romania Crestere 2012), inceput in 2008.


Tinta noastra este reducerea decalajelor fata de competitori in ceea ce priveste costurile variabile si calitatea produselor.


Desi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internationale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferentelor tehnice, care necesita si adaptarea modului de conducere a afacerii la Galati", a afirmat Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.


Omologul sau de la Hunedoara a subliniat, la randul sau, necesitatea continuarii eforturilor de crestere a competitivitatii.


"In Hunedoara am continuat planul de reducere a costurilor prin cresterea productivitatii, scaderea consumurilor de energie si materii prime si punerea in aplicare a unui nou program de dezvoltare.


Suntem constienti ca este necesar sa facem eforturi suplimentare pentru a ne creste competitivitatea si pentru a obtine o gama mai extinsa de produse.


Suntem increzatori ca programele pe care le implementam vor avea rezultatele scontate", a declarat directorul general al combinatului ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1285 ori
Citeste mai multe desprearcelormittal ce combinate galati hunedoara