UniCredit: Romania, in recesiune in 2009

Joi, 19 Februarie 2009, ora 10:42
2204 citiri
UniCredit: Romania, in recesiune in 2009

Grupul bancar italian UniCredit se asteapta ca economiile din centrul si estul Europei, printre care se numara si Romania, sa scada cu 0,8% in acest an, dupa ce in decembrie estima o crestere, a anuntat ieri banca.

Italienii nu sunt insa ingrijorati in privinta situatiei din regiune, deoarece au afaceri diversificate. UniCredit este grupul cu cele mai extinse afaceri in centrul si estul Europei, iar estimarile prezentate ieri la Londra, in fata analistilor, se refera la 17 state din regiune, inclusiv Romania, relateaza Reuters.

Ultima prognoza a UniCredit pentru Romania, anuntata in 12 februarie, indica o crestere economica de 0,6% pentru 2009.

Pentru 2010, UniCredit estimeaza o crestere a regiunii central si est-europene cu 2,7%.

Grupul, al doilea ca valoare de piata din Italia, a asistat la o ieftinire semnificativa a actiunilor sale la bursa, pana la un nivel minim al ultimilor 12 ani, partial si ca urmare a expunerii in centrul si estul Europei.

In decembrie, directorul executiv adjunct al UniCredit, Roberto Nicastro, estima o crestere a economiilor din regiune cu 2-3%.

Ieri, Nicastro a declarat, la Roma, ca banca italiana nu este ingrijorata de situatia din estul Europei, potrivit Reuters.

"Suntem diversificati in termeni de tari, pozitie si afaceri", a spus Nicastro.

Circa un sfert din veniturile UniCredit vin din centrul si estul Europei, iar aproape 14%din credite sunt acordate in regiune.

 

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#economie, #europa, #recesiune, #unicredit, # prognoza, # Europa de Est , #Recesiune