UNICEF: Copiii romani, cei mai expusi riscului de saracie la nivel european

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 14:18
2782 citiri
UNICEF: Copiii romani, cei mai expusi riscului de saracie la nivel european

Copiii din Romania sunt cei mai expusi riscului de saracie in cadrul Uniunii Europene (48,7%), in timp ce riscul cel mai mic se inregistreaza in Finlanda (14,2%), potrivit unui raport privind efectele crizei publicat de UNICEF.

Potrivit unor experti ai oficiului european de statistica, Eurostat, printre principalii factori se numara ocupatia parintilor, componenta familiei, oferta serviciilor sociale.

In Belgia, 23,2% dintre copii sunt expusi riscului de saracie, ceea ce situeaza aceasta tara sub media europeana (27,1%), insa deasupra Frantei (23%), Luxemburgului (22,3%), Germaniei (21,7%) si Olandei (16,9%).

Delegatul general pentru drepturile copilului, Bernard De Vos, constata ca "decidentii limiteaza ajutorul social si cheama la relansarea consumului, in timp ce prospera noi forme de saracie". El pledeaza pentru garantarea dreptului la locuinta, precum si pentru un acces automat la drepturile sociale.

"Exista un cinism teribil in a nu le oferi celor care au nevoie ajutorul la care au dreptul, sub pretextul ca nu il cer", estimeaza Bernard De Vos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii Romania risc saracie, #UNICEF copii Romania saracie, #risc saracie copii , #Recesiune