Suciu, guvern: "Trebuie sa privim mai relaxat recesiunea"

Vineri, 09 Martie 2012, ora 19:00
1300 citiri
Suciu, guvern: "Trebuie sa privim mai relaxat recesiunea"
Dan Suciu, purtatorul de cuvant al guvernului

Romania ar putea intra in recesiune tehnica in primul trimestru al anului, insa Dan Suciu, purtatorul de cuvant al guvernului, spune ca trebuie sa privim acest lucru mai relaxat.

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei poate fi in scadere in primele trei luni ale anului, pentru al doilea trimestru consecutiv, ceea ce va duce economia in recesiune tehnica. Acest lucru se intampla deoarece cel de-al treilea trimestru al anului trecut a fost unul foarte bun, pe fondul cresterii din agricultura.

"In ceea ce priveste recesiunea, trebuie sa privim lucrurile mai relaxat, deoarece rigiditatea termenului ne-ar putea duce la concluzii fataliste. Termenul recesiune este usor grav fata de situatia existenta. In termeni tehnici putem face, insa, aceasta asociere", a declarat Dan Suciu in urma intalnirii pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut-o astazi cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Acesta a spus ca inca nu exista date legate de efectul conditiilor meteo asupra cresterii economice din primul trimestru, acesta fiind principalul aspect care ar putea face diferenta intre inceputul de an si trimestru III din 2011.

"In trimestrul III am avut o crestere record. Daca ar fi fost mai temperate, nivelul de referinta ar fi fost altul. Daca ne uitam la evolutiile trimestriale, inca suntem in grafic. Cu toata iarna si inzapezirea, cifrele nu arata ca am fi intr-un trimestru mai prost decat in primul trimestru din 2011", a mai spus Suciu.

Acesta a adaugat ca o recesiune tehnica in primul trimestru nu explude o crestere economica pe intregul an 2012.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#recesiune romania, #intalnire ungureanu isarescu, #dan suciu guvern, #crestere economica , #Recesiune