Sondaj: Rezolvarea crizei nu va veni de la guverne

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 10:34
1110 citiri
Sondaj: Rezolvarea crizei nu va veni de la guverne

Nivelul de incredere al oamenilor in guverne a inregistrat o scadere drastica in intreaga lume, oamenii avand mai multa incredere in mediul de afaceri pentru rezolvarea crizei financiare.

Guvernele sunt considerate responsabile de haosul financiar si politic din anul care s-a incheiat, iar, in 17 din cele 25 de tari in care s-a desfasurat sondajul, mai putin de jumatate dintre cei intervievati sunt de parere ca guvernul lor face bine ce face, releva un sondaj citat luni de BBC.

Per total, increderea in guverne a scazut cu 9% fata de anul precedent, ajungand la 43%, arata sondajul realizat de Edelman Trust Barometer.

Mai mult, a scazut si increderea in sfera afacerilor, in medie de la 56% la 53%, si cel mai semnificativ in tarile mari din zona euro. Astfel, in Spania, Franta si Germania, increderea in afaceri a plonjat cu 21%, 20% si respectiv 18%. Singura tara unde acest indicator a cunoscut o crestere importanta a fost China, de la 61% la 71%.

Richard Edelman, presedinte si director general al Edelman, a remarcat ca, in momentul de fata, "afacerile sunt mai bine plasate decat guvernele pentru a purta faclia spre iesirea din aceasta criza de incredere".

Totusi, a apreciat acesta, este nevoie de o "schimbare a balantei astfel ca afacerile sa fie vazute atat ca o forta a binelui, cat si ca motor al profitului".

In acelasi timp, in privinta persoanelor in care participantii la sondaj sustin ca au incredere, intre primele trei se afla... "o persoana ca mine", depasita doar de profesori si experti tehnici.

Totodata, retelele de socializare, blogurile si forumurile au inregistrat cea mai spectaculoasa crestere ca sursa de informatie de incredere - de 88%, 86% si respectiv 75%. Cu toate acestea, media traditionale si motoarele de cautare on-line continua sa fie cele mai de incredere surse de informare, in privinta stirilor si informatiilor, a constatat studiul.

Barometrul realizat de Edelman urmeaza sa fie prezentat in detaliu in cadrul Forumului economic mondial de la Davos, care se va desfasura intre 25 si 29 ianuarie. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 25.000 de respondenti din 25 de tari.

#Guvern criza financiara, #solutii guvern criza financiara, #mediul de afaceri criza financiara, #solutii criza mediul de afaceri , #Recesiune