Ponta: Romania e pregatita sa absoarba socurile de la nivel european

Marti, 15 Mai 2012, ora 16:49
1330 citiri
Ponta: Romania e pregatita sa absoarba socurile de la nivel european

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca "Romania este pregatita sa absoarba, cu cat mai putine efecte negative, evolutiile negative de pe piata europeana", adaugand, in privinta recesiunii, ca este nevoie "in primul rand de combaterea risipei si clientelismului".

Intrebat despre urmatoarele doua trimestre, Ponta a explicat ca tinta de crestere stabilita cu FMI fiind 1,5%, este important de vazut "cat se poate tine din aceasta tinta".

Premierul a fost intrebat si despre intrarea in recesiune. "E foarte clar ca e nevoie de masuri in primul rand de combatere a risipei si clientelismului in ceea ce priveste banii publici, este nevoie de masuri - si asta este sarcina noului ministru, de aceea am si infiintat un nou ministru delegat pentru mediul de afaceri - este nevoie de masuri foarte clare pentru a sprijini mediul de afaceri privat. Eu sunt absolut convins ca o sa avem crestere economica si locuri de munca doar din zona privata", a spus Ponta.

El a amintit ca inca din aprilie a anticipat recesiunea.

"O sa avem un program de reducere a numarului de taxe, nu vorbesc de cuantum, ci de acele taxe inutile care duc la birocratie si coruptie. In rest, trebuie sa ne pregatim impreuna pentru a preintampina efectele negative care vin de la evolutiile din plan european, in special Grecia", a completat el.

In opinia sa, comparand cu Polonia, Ungaria, Cehia, cu economie mai stabila decat Romania, dar care tot sufera de deprecierea monedei, "e clar ca e un fenomen european, va fi si acest subiect pe agenda de pe 1 iunie, atunci cand primii-ministrii din toate aceste tari afectate vor fi la Bucuresti, pentru a ne intalni".

#Ponta combatere recesiune, #Ponta combatere risipa clientelism, #Ponta evolutii negative Europa, #Romania recesiune 2012 , #Recesiune