Oamenii de afaceri: cel mai rau moment al crizei abia urmeaza

Joi, 16 Iulie 2009, ora 09:15
1455 citiri
Oamenii de afaceri: cel mai rau moment al crizei abia urmeaza

Desi autoritatile sustin ca am trecut de cel mai greu moment si am inceput sa ne revenim, intreprinzatorii spun ca ne asteapta inca aproximativ doi ani de viata grea.

Perioada care urmeaza este destul de intunecata.

Aceasta opinie a lui Dan Petrescu, patronul Dacos, este impartasita de majoritatea intreprinzatorilor chestionati de EVZ, care nu vad perspective roz pentru afacerile lor.

"Nu stiu cum va fi dupa ce vom trece de prezidentiale. Urmeaza o iarna foarte grea, iar criza va tine cel putin doi ani", considera Petrescu.

La randul sau, fostul fotbalist Gica Popescu se pregateste sa dea oameni afara din septembrie, fiind inca in asteptarea punctului de jos al recesiunii.

Referitor la cel mai greu moment, omul de afaceri Gheorghe Caruz spune ca va fi "la anul pe vremea aceasta", iar criza va mai dura .

La randul sau, Florin Pogonaru, seful Prodplast, sustine ca perioada actuala este una mai buna decat lunile precedente, insa aceasta este umbrita de valul de pesimism care a pus stapanire pe mediul de afaceri.

Insa exista si voci optimiste, printre care Vasile Turcu, actionarul Dinamo.

El ne-a declarat ca Romania are resursele necesare sa iasa cu bine din criza, dar guvernul trebuie sa demareze proiectele de infrastructura nu cu vorba, ci cu fapta. 

#criza, #intreprinzatori, # afaceri, # , #Recesiune