Lauder: "Nu disperati! Orice recesiune trebuie sa se incheie!"

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 10:13
1288 citiri
Lauder: "Nu disperati! Orice recesiune trebuie sa se incheie!"

"Nu disperati! Orice recesiune trebuie sa se incheie!", indeamna Leonard Lauder, presedintele consiliului de administratie al Estee Lauder, unul dintre liderii mondiali in industria cosmetica. El apreciaza ca exista, intr-adevar, semnele revenirii, legate de ceea ce considera a fi "elementele cheie" ale crizei - blocarea creditarii si diminuarea consumului.

Intr-un interviu, Lauder a declarat ca, in privinta imprumuturilor, "incet, dar sigur, usile se deschid si banii incep sa curga in sistem", iar in ceea ce priveste consumul "cumparatorii se intorc pe varfuri in piata, nu se grabesc".

Parerea lui este ca "cea mai rea parte a crizei este inca in SUA, dar vedem Germania, Asia, care nici n-au avut o criza prea grea, ca isi revin".

In aceste conditii, "ideea de a porni o afacere in Romania este una buna si cruciala" crede magnatul.

Chiar prezenta lui Lauder ar fi menita ca "toata lumea sa inteleaga ce importanta este Romania in viitorul Europei", a spus miliardarul.

"Bucurestiul se adauga unei liste de metropole prestigioase unde Aspen Institute (cu sediul in Washington D.C.) mai are institute partenere: Berlin, Tokyo, Roma, Lyon si New Delhi. "Uitati-va ce bine este situata Romania! Oriunde te uiti, la nord, la sud, la est, vezi piete si oportunitati", a spus Lauder care nu impartaseste opinia scepticilor ca actuala perioada de recesiune nu ar fi buna pentru demararea unei noi afaceri.

"Timpul pentru a face investitii nu este cand crede toata lumea ca este timpul, ci inainte ca altii sa o faca", a spus magnatul, are aminteste ca "unele dintre cele mai mari companii de azi au inceput in vremea Marii Depresii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, # recesiune, # investitii, # oportunitati, # romania , #Recesiune