Fitch estimeaza o revenire din recesiune in forma de L pentru Europa, inclusiv pentru Romania

Marti, 15 Iunie 2010, ora 12:46
1409 citiri
Fitch estimeaza o revenire din recesiune in forma de L pentru Europa, inclusiv pentru Romania

Fitch Ratings sustine ca economia europeana va inregistra o revenire usoara la sfarsitul acestui an si pe parcursul lui 2011, in forma de L, in timp ce economia americana isi va reveni mult mai rapid, inregistrand un grafic in forma de U, a spus analistul Fitch Richard Hunter, informeaza NewsIn.

El nu exclude un posibil scenariu de recadere a economiei din Europa, in forma de W, dar spune ca acest lucru este putin probabil, intrucat singurul risc este reprezentat de chetuielile guvernamentale, iar acestea par sa se reduca peste tot in Europa.

"Romania revine pe o traiectorie pozitiva in 2010 si 2011, in linie cu celelalte tari din regiune. In 2011, deficitul bugetar va fi ceva mai mic, insa restul indicatorilor vor fi similari cu cei inregistrati in 2010", a mai spus Richard Hunter, managing director EMEA & Asia Pacific Fitch Ratings.

Analistul Fitch a adaugat ca sectorul bancar din Europa Emergenta pare destul de stabil, conform analizelor de risc efectuare de agentie, si ca cele mai mari riscuri se inregistreaza la nivelul sectoarelor bancare din pietele dezvoltate.

"Am constatat ca bancile din pietele dezvoltate se confrunta cu tot mai multe probleme, in timp ce bancile pietelor emergente din Europa sunt mult mai stabile, chiar daca au un rating mai scazut", a precizat Hunter.

Situatia este similara si la nivelul corporatiilor, a adaugat el.

"In Europa Emergenta nu am efectuat scaderi de rating la nivelul companiilor, ci am scazut doar perspectiva, asteptand in continuare sa vedem ce se intampla. Din fericire, am scos de sub perspectiva negativa numeroase companii din Europa Emergenta", a explicat analistul Fitch. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancar, #deficit, #economii, #fitch, #recesiune, #revenire, #romania, #sector , #Recesiune