Creste riscul Romaniei de intrare in recesiune

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 10:47
1275 citiri
Creste riscul Romaniei de intrare in recesiune

Exista un risc tot mai mare ca recesiunea sa revina in Romania, indicatorul de perspectiva economica al analistilor financiari scazand de la -6 puncte pana la -35,7 puncte, conform unui sondaj The Money Channel (TMC), relateaza NewsIn.

Astfel, indicele de incredere The Money Channel al analistilor, care analizeaza perspectivele economiei pentru urmatoarele sase luni, a scazut cu aproape 30 de puncte in septembrie, pana la -35,7 puncte, cel mai redus nivel de la lansarea indicilor TMC, in urma cu sase luni.

O evolutie similara a avut si indicele perspectivelor pentru reprezentantii mediului de afaceri, care s-a redus cu 31 de puncte fata de luna precedenta, pana la -7,7 puncte.

In premiera, indicele mediului economic a trecut in teritoriu negativ. Scaderea foarte mare a indicilor, precum si nivelul foarte scazut al acestora, sugereaza ca riscul revenirii recesiunii in Romania este tot mai mare si a crescut mult fata de lunile precedente.

Pe de alta parte, indicele care masoara starea economica actuala se afla foarte aproape de zero, ceea ce inseamna ca economia Romaniei, in opinia analistilor si a reprezentantilor mediului economic, a crescut marginal in ultimele sase luni.

In privinta leului, analistii si oamenii de afaceri mizeaza fie pe slabirea monedei nationale, fie pe mentinerea nivelului actual al cursului peste sase luni.

La sondajul din septembrie au participat aproape 30 de oameni de afaceri, manageri, consultanti, brokeri, analisti, profesori de economie, care au fost chestionati intre 26 si 30 septembrie.

#criza, #criza economica, #criza financiara, #criza globala, #recesiune, #curs valutar , #Recesiune