Ce afaceri de succes poti face pe timp de criza?

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:10
2437 citiri
Ce afaceri de succes poti face pe timp de criza?

Ar fi gresit sa ne inchipuim ca, atat timp cat este criza, n-are nimeni nicio sansa de succes in afaceri. Dimpotriva, afacerea fiind arta de a specula momentul favorabil, pentru cine are simtul acestei arte in sange, criza se ofera ca un fericit prilej sa traga destule foloase, atat cat sa fie satisfacut.


Nicolae Malaxa a facut avere pe timp de criza

Pare ciudat, dar multi magnati ai banilor s-au afirmat chiar in perioade de grea recesiune, de criza, adica atunci cand altii erau loviti din plin in interselele lor. 

Un exemplu de notorietate poate fi dat chiar din tara noastra. Industriasul Nicolae Malaxa si-a pornit afacerile de la zero, la putin dupa Primul Razboi Mondial: in 1921 isi injgheba primul atelier de material rulant, langa Bucuresti.

Era dupa Primul Razboi Mondial, tara suferea lovita de stigmatul foamei, dar afacerea lui Malaxa a demarat fulminant. In anul 1928, cand se anunta marea recesiune, pe poarta atelierelor Malaxa iesea prima locomotiva operationala.

In perioada 1928-1931, cand toate economiile Europei gemeau sub apasarea crizei si nici Romania nu era scutita de ea, prosperul om de afaceri Malaxa lansa masini de mare succes ca: automotoare dotate cu motoare diesel tip Ganz, transmisii Myllius, sistemul de frana tip Knorr, un nou tip de locomotiva cunosctuta sub brandul "Malaxa".

Citeste continuarea pe Ziare.com.

#afacere, #afacere criza, #malaxa , #Recesiune