British Airways a raportat pierderi anuale de 595 milioane dolari

Vineri, 22 Mai 2009, ora 10:41
1126 citiri
British Airways a raportat pierderi anuale de 595 milioane dolari

British Airways Plc (BA), cea de-a treia companie aeriana din Europa, a raportat vineri primele pierderi anuale din 2002, din cauza scaderii traficului de pasageri, in contextul recesiunii economice globale, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

BA a avut pierderi nete anuale de 375 milioane lire sterline (595 milioane dolari) in anul fiscal incheiat pe 31 martie, fata de un profit de 712 milioane lire sterline, anul trecut, arata un comunicat al companiei, publicat vineri.

Totusi, in perioada analizata, compania a avut vanzari in crestere cu 2,7%, la 8,92 miliarde lire sterline. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi nete anuale de 312 milioane lire sterline.

Companiile aeriene, printre care BA si grupul Air France-KLM, renunta la diferite rute si reduc numarul zborurilor, din cauza scaderii numarului de pasageri.

BA se afla in discutii cu Lineas Aereas de Espana SA pentru a crea o companie aeriana listata atat la bursa din Londra cat si la cea din Madrid.

Air France-KLM, cea mai mare companie aeriana din Europa, a raportat in 19 mai primele pierderi anuale din 1996 si a anuntat ca va concedia alti angajati.

La rindul sau, Iberia a anuntat pe 12 mai pierderi pe primul trimestru de 92,6 milioane euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #pierderi, #recesiune , #Recesiune