Blanculescu: Romania nu a iesit ieri din recesiune tehnica, pentru ca nici nu a intrat!

Marti, 14 August 2012, ora 17:10
2248 citiri
Blanculescu: Romania nu a iesit ieri din recesiune tehnica, pentru ca nici nu a intrat!

Pe de o parte nu exista notiunea de recesiune tehnica, iar pe de alta parte, Romania nu a intrat in luna martie 2012 intr-o astfel de stare.

Recesiunea economica nu trebuie dusa in derizoriu, asa cum s-a intamplat cu alte notiuni statistice, de genul referendum sau recensamant.

INS a publicat datele referitor la PIB pe trimestrul II 2012. In sinteza, acesta a crescut in termeni reali cu 0,5% fata de trimestrul I 2012, cu 1,2% in serie bruta si 1,7% ajustat sezonier, fata de trimestrul I 2011, crescand pe semestrul I cu 0,8%.

Precizam intr-un articol postat, in martie, pe Blanculescu.ro, denumit Adevarul depre recesiune, pe care il prezint mai jos, ca Romania nu a intrat in recesiune tehnica la inceputul lunii martie 2012, asa cum Romania nu a iesit din recesiune tehnica, astazi, odata ce nu a intrat.

Atat timp cat cresterea PIB pentru anul 2011 a fost de +2,5%, iar semestrul I din 2012 prezinta o crestere de +0,8%, despre ce recesiune tehnica discutam? Asa cum am mai precizat, nu exista notiunea economica de recesiune tehnica sau recesiune statistica, ci numai si numai de recesiune economica.

Romania nu a intrat in luna martie 2012 in recesiune tehnica, pentru a iesi in luna august 2012 din aceasta stare!

Concluzie: fac un apel la profesionalism, la deontologie profesionala in acest domeniu, pentru a evita sa facem de ras Romania in Uniunea Europeana si in lume si a pentru evita prejudiciile suportate de economia tarii noastre, ca urmare a indepartarii si a acelor investitori straini, care mai intentioneaza sa investeasca pe aceste plaiuri, in acceptiunea lor, recesiunea economica fiind foarte usor asimilabila celei de insolventa economica!

Problematica recesiunii economice este cu mult mai complexa decat o prezinta multi dintre juniorii profesiei, iar ea trebuie abordata in exclusivitate de seniori in ale analizei si profesiei, pentru a evita aruncarea Romaniei in derizoriu.

#recesiune tehnica Blanculescu, #recesiune economica Blanculescu, #recesiune Romania T2 , #Recesiune