Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's si S&P, acuzate in instanta de acordarea unor ratinguri "umflate"

Moody's si S&P, acuzate in instanta de acordarea unor ratinguri "umflate"


Moody's si Standard & Poor's (S&P) sunt acuzate in instanta de catre un grup de investitori, de atribuirea unor ratinguri "umflate" unor titluri Morgan Stanley care aveau la baza credite ipotecare subprime.

Magistratul care va prezida judecarea cauzei a refuzat solicitarea de respingere a acuzatiilor depusa de cele doua agentii de evaluare financiara. Cazul include acuzatii de frauda impotriva Moody's si S&P si de complicitate la frauda impotriva Morgan Stanley.

Judecatorul a redus insa numarul de reclamanti, respingand cazurile a trei dintre cei 15 initiatori ai actiunii.

Instanta a respins si acuzatiile de frauda intentate impotriva bancii si de complicitate, impotriva agentiilor, notand ca ratingurile au fost emise de acestea, si nu de Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Profit in scadere cu 50% in T2

Procesul a inceput in 2008, iar printre reclamanti se numara Abu Dhabi Commercial Bank, din Emiratele Arabe Unite, si Districtul King din Washington, din care face parte si orasul Seattle.

Investitorii sustin ca Morgan Stanley a facut presiuni asupra agentiilor de rating pentru a le determina sa acorde in mod incorect titlurilor in cauza ratinguri investment grade. Cazul va fi judecat in fata juriului.

Morgan Stanley inlocuieste traderii cu calculatoare

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 969 ori