Moody's si S&P, acuzate in instanta de acordarea unor ratinguri "umflate"

Luni, 20 August 2012, ora 11:06
1273 citiri
Moody's si S&P, acuzate in instanta de acordarea unor ratinguri "umflate"

Moody's si Standard & Poor's (S&P) sunt acuzate in instanta de catre un grup de investitori, de atribuirea unor ratinguri "umflate" unor titluri Morgan Stanley care aveau la baza credite ipotecare subprime.

Magistratul care va prezida judecarea cauzei a refuzat solicitarea de respingere a acuzatiilor depusa de cele doua agentii de evaluare financiara. Cazul include acuzatii de frauda impotriva Moody's si S&P si de complicitate la frauda impotriva Morgan Stanley.

Judecatorul a redus insa numarul de reclamanti, respingand cazurile a trei dintre cei 15 initiatori ai actiunii.

Instanta a respins si acuzatiile de frauda intentate impotriva bancii si de complicitate, impotriva agentiilor, notand ca ratingurile au fost emise de acestea, si nu de Morgan Stanley.

Morgan Stanley: Profit in scadere cu 50% in T2

Procesul a inceput in 2008, iar printre reclamanti se numara Abu Dhabi Commercial Bank, din Emiratele Arabe Unite, si Districtul King din Washington, din care face parte si orasul Seattle.

Investitorii sustin ca Morgan Stanley a facut presiuni asupra agentiilor de rating pentru a le determina sa acorde in mod incorect titlurilor in cauza ratinguri investment grade. Cazul va fi judecat in fata juriului.

Morgan Stanley inlocuieste traderii cu calculatoare

#Moodys rating Morgan Stanley, #Standard and Poors rating, #proces ratinguri Moodys, #proces ratinguri Standard Poors, #rating Morgan Stanley , #Rating