Moody's nu ne va retrograda ratingul in urmatorul an

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 11:40
1231 citiri
Moody's nu ne va retrograda ratingul in urmatorul an

Moody's considera Romania un stat stabil si nu intentioneaza sa ne schimbe ratingul in urmatoarele 12-18 luni, conform NewsIn.

"Pentru Romania, ratingul este stabil, astfel ca in urmatoarele 12-18 luni nu intentionam sa schimbam ratingul. Pentru moment avem o imagine stabila pentru Romania", a precizat general manager Moody's Central Europe, Peter Vins.
Reprezentantul Moody's a adaugat ca si in ceea ce priveste partea de indatorare a Romaniei, aceasta se stabilizeaza.
Vins a mai spus ca tarile dim regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania, se afla intr-o pozitie favorabila pentru a profita de revenirea economica globala, insa cresterea nu va fi la fel de mare ca in anii anteriori.

La inceputul lunii mai, vicepresedintele si senior analistul din cadrul Moody's, Atsi Sheth, arata intr-un raport ca o inversare a programului de consolidare fiscala, precum si o stagnare a reformelor structurale ar putea cobori ratingul Romaniei sub nivelul de acum, Baa3.
"O inversare a programului de consolidare fiscala combinata cu stagnarea reformelor structurale ar agrava indicii de credit la un nivel care poate sa fie in cele din urma incompatibil cu ratingul curent al Romaniei, Baa3", se arata in raport.

De asemenea, analistul Moody's mentiona ca rating-ul ar putea fi ridicat cel mai probabil pe baza dovezilor ca recentele masuri de ajustare bugetara duc la o reducere semnificativa a deficitului fiscal si ca prudenta fiscala poate fi sustinuta pe termen mediu.

#rating, #rating romania, #rating tara , #Rating