Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a retrogradat trei banci cu expunere pe Romania

Moody's a retrogradat trei banci cu expunere pe Romania


Moody's a retrogradat miercuri sapte banci din Germania si trei din Austria - Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, considerate de agentie vulnerabile la conditiile dificile de pe unele piete din Europa Centrala si de Est si la noi socuri provocate de criza din zona euro.

Ratingul Erste Group Bank a fost coborat cu doua trepte, la "A3", in timp ce calificativele Raiffeisen si UniCredit Bank Austria au fost reduse cu cate o treapta, la "A2", respectiv "A3", potrivit unui comunicat transmis miercuri de Moody's.

Bancile retrogradate au expunere pe Romania

Erste detine in Romania grupul BCR, in timp ce Raiffeisen este prezenta prin Raiffeisen Bank, iar Bank Austria controleaza subsidiara romaneasca a UniCredit.
Agentia a atribuit perspectiva negativa noilor ratinguri ale Erste si UniCredit Bank Austria, in timp ce calificativul Raiffeisen are perspectiva stabila.

Perspectiva negativa atribuita Erste reflecta portofoliul mai putin diversificat al bancii in Europa Centrala si de Est, grupul fiind mai vulnerabil la evolutii negative la nivel de piata individuala si la conditiile operationale "adverse si incerte" din Romania si Ungaria, unde grupul are operatiuni semnificative, se spune in comunicat.

Retrogradarea celor trei banci austriece reflecta vulnerabilitatea acestora la conditiile operationale dificile de pe unele piete cheie din Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente, precum si riscul ridicat de noi socuri provocate de criza datoriilor de stat din zona euro, precizeaza Moody's.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1110 ori