Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch: Ratingul Romaniei ramane neschimbat in urmatoarele 18 - 24 luni

Fitch: Ratingul Romaniei ramane neschimbat in urmatoarele 18 - 24 luni


Fitch Ratings nu va revizui calificativele Romaniei, in urmatoarele 18 - 24 de luni, deoarece perspectivele generale sunt stabile, a declarat, marti, Richard Hunter, Group Manging Director la agentia de evaluare financiara Fitch Ratings.

"Noi revizuim ratingurile de tara in fiecare an. Am revizuit ratingul Romaniei in iulie anul trecut. Ar trebui sa avem o noua revizuire de rating, undeva pana in luna iulie. Romania este acum la un rating pe o perspectiva stabila. Stabil inseamna ca noi nu operam o crestere sau descrestere de rating in urmatoarele 18 - 24 de luni", a spus Hunter.

Acesta a identificat ca principale riscuri pentru Romania revenirea inflatiei, orice incetinire a reformei la companiile publice sau amanarea privatizarilor.

Richard Hunter a participat la Conferinta anuala de Management al Riscului Comercial, organizata de ICAP Group, la Bucuresti.

In iulie 2011, Fitch a imbunatatit ratingul Romaniei pentru credite pe termen lung in valuta, de la "BB+" la "BBB-", iar calificativul pentru creditele pe termen lung in lei a fost revizuit in sens pozitiv, de la "BBB-" la "BBB". De asemenea, ratingul pentru credite pe termen scurt a fost modificat de la "B" la "F3".

Perspectiva asociata ratingurilor pe termen lung a fost mentinuta la stabil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 926 ori