Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch avertizeaza asupra pericolului supraincalzirii economiei

Fitch avertizeaza asupra pericolului supraincalzirii economiei
Fitch Ratings a reafirmat, ieri, ratingurile acordate Romaniei, dar a avertizat ca economia da semne de supraincalzire, cum ar fi accentuarea deficitului de cont curent si lichiditatea excesiva. Potrivit unui comunicat al agentiei, ratingul pentru datoriile in valuta pe termen lung a fost confirmat la "BBB minus", iar cel pentru datorii in moneda locala la "BBB". Plafonul de risc suveran a fost mentinut la "BBB minus", iar ratingul pe termen scurt a ramas la nivelul "F3".
"Ratingul de risc scazut de investitii pentru Romania este in continuare justificat, dar autoritatile se confrunta cu o serie de probleme legate de povestea de succes a tarii. Economia prezinta multe din simptomele clasice ale supraincalzirii, in special adancirea semnificativa a deficitului de cont curent, determinata de avansul rapid al creditelor si aprecierea monedei, precum si lichiditatea in exces, care ar putea complica masurile de tintire a inflatiei", a declarat Nick Eisinger, director la divizia pentru ratinguri suverane. Potrivit acestuia, autoritatile trebuie sa rezolve problema nivelului scazut al veniturilor bugetare, iar majorarea deficitului de cont curent sa fie atent supravegheata.

Curentul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 745 ori